CatralPrograma Semana Santa en Español clic aquí


Zondag 25 maart
9.00 uur Heilige mis
11:00 uur: PROCESSIE VAN DE PALMEN EN MISVIERING.
20 uur: PROCESSIE VAN DE MANTILLAS met het beeld van Ntra. Sra. De los Dolores.
Alle dames gekleed in de traditionele mantilla.
Route: Plaza de España, General Prim, Victoria, Almoradí, Plaza de España, San Juan, Constitución, Santa Bárbara en Plaza de España.

Maandag 26 maart
20.00 uur Heilige mis
22.00 uur: PROCESSIE VAN DE SCAPULARS.
Penitentiaire processie. De atmosfeer wordt overweldigd door soberheid en intense stilte, geladen met de geur van was en wierook.
Route: Plaza de España, General Prim, Victoria, Almoradí, Plaza de España, San Juan, Constitución, Santa Bárbara en Plaza de España.

Dinsdag 26 maart
20.00 uur Heilige mis
22:00 uur: OVERDRACHTSPROCESSIE.
Processie Jezus Nazareno, San Juan Evangelista, Onze-Lieve-Vrouw van Smarten en de Heiligste Christus van Gezondheid.
Route: Plaza de España, General Prim, Victoria, Almoradí, Plaza de España, Santa Bárbara, Constitución.

Donderdag 27 maart
17:30 uur: Heilige Mis. Gezongen door het "Sal y Luz" koor.
19:00 uur: Heilige mis. Gezongen door het gemengde parochiale koor van Santos Juanes.
23:00 uur: PROCESSIE VAN DE STILTE.
Vertrek vanaf de Ermita de la Purísima. Processie alleen de Broederschap van de Heilige Christus van Gezondheid. Tijdens de route blijft de straatverlichting uit. Een groot aantal gelovigen neemt deel aan deze boeteprocessie.
Route: Ermita de la Purísima, Santa Bárbara, Plaza de España, General Prim, Victoria, Almoradí, Plaza de España, San Juan, Constitución, Santa Bárbara en Ermita de la Purísima.

Vrijdag 28 maart
05.00 uur (vroege ochtend) vindt er het Lied van de Passie plaats. Georganiseerd door de Broederschap van Nuestro Padre Jesús Nazareno en Nuestra Sra De La Encarnación. Vertrek vanaf de Ermita de la Purísima. Voorouderlijk lied, dat herinnert aan de Passie en de Dood van Jezus Christus, vergezeld door het lugubere geluid van de tuba's of hoorns.
Route: Ermita de la Purísima, Santa Bárbara, Plaza de España, General Prim, Victoria, Almoradí, Plaza de España, San Juan, Constitución, Santa Bárbara en Ermita de la Purísima.
08.00 uur: PROCESSIE. Processie, Ntro. Vader Jezus Nazareno, San Juan Evangelista, Onze-Lieve-Vrouw van Smarten en de Heiligste Christus van Gezondheid.
Op de Plaza de España vindt de ontmoeting plaats van Jezus met Onze Lieve Vrouw van Smarten.
Aan het einde van de ceremonie zal het lezen van het "Diocesane Gebed" en de "Berline van de Passie" plaatsvinden (stilte wordt gevraagd op het plein). Eenmaal gesloten gaat de processie verder naar de parochiekerk.
Route: Cervantes, Santa Barbara, Plaza de España, General Prim, Victoria, Almoradi, Manuel Flores, Garcia Ortuño, San Juan, Constitution, Santa Barbara en Plaza de España.
18 uur: Viering van de passie, dood en begrafenis van Onze Heer Jezus Christus.
21 uur: PROCESSIE VAN HET HEILIGE BEGRAFENIS.
Processie van de Broederschap  Jezus Nazareno, de Broederschap van het Hart van Jezus met De Christus van Liefde in de Kruisafdaling, de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten met Stmo. Christus van genade, de broederschap van Stmo. Christus van gezondheid met het kruis van de Labradores, de Broederschap van Stmo. Grafmonument, de Broederschap van St. Johannes de Evangelist en de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van eenzaamheid.
Route:  Plaza de España, General Prim, Victoria, Almoradi, Manuel Flores, Garcia Ortuño, San Juan, Constitución, Santa Bárbara en Plaza de España.

Zaterdag 29 maart
21 uur: Plechtige paaswake. De belangrijkste viering van het hele liturgische jaar.

Zondag 1 april
9 uur: PROCESSIE EN MISVIERING